petak, 18. ožujka 2016.

NE BACAJTE STARI KRUH: Iskoristite ovu super ideju i napravite doručak za 20 minuta!

Odličan način da se iskoristi stari hljeb :))))) Sastojci potrebno je 10-ak šnita starog hljeba po potrebi omekšalog maslaca 10-ak kolutova šunke 10-ak kolutova svježeg paradajza 10-ak kolutova crnog luka po želji dimljene pancete 3 kom jaja 100 g tvrdog sira malo soli Priprema Sve sastojke pripremiti i isjeći na kolutove. Hljeb isjeći i sa jedne strane premazati omekšalim maslacem. U kalup obložen papirom za pečenje staviti parče hljeba, šunku, paradajz i luk. Sve ponavljati dok se ne utroše svi sastojci. Po želji između staviti pancetu. Jaja umutiti, malo ih posoliti i preliti preko hljeba preko narendati tvrdi sir Peći u zagrijanoj rerni na 200 C 20-ak minuta na najnižoj prečki u rerni da se i sa donje strane fino zapeče.

Nema komentara:

Objavi komentar